• Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
 • Vanaf 25,- geen verzendkosten
 • Aanbevolen door het consultatiebureau

VOLG ONS OP INSTAGRAM VOOR TIPS EN WINACTIES!

VOLG ONS OP INSTAGRAM VOOR TIPS EN WINACTIES!


  Veelgestelde vragen


  Inbakerdoek of inbakerslaapzak?

  De Pacco inbakerdoek is geschikt voor het inbakeren van (zeer) onrustige en/of sterke baby’s.

  De TinyNanny inbakerslaapzak is uitermate geschikt voor jonge baby’s die licht onrustig zijn en milde hulp nodig hebben om in slaap te vallen.

  De eigenschappen van de beide inbakerproducten op een rijtje:

  Pacco inbakerdoek

  • Pacco inbakerdoekGeschikt voor (zeer) onrustige en/of sterke baby’s
  • Verkrijgbaar in drie maten
  • Eén mogelijkheid: inbakeren
  • Inbakeren tot maximaal 6 maanden
  • Materiaal: zachte katoen en klittenband
   

  TinyNanny inbakerslaapzak

  • InbakerslaapzakGeschikt voor licht onrustige baby’s
  • Verkrijgbaar in één maat
  • Mogelijkheden: foetushouding, inbakeren, arm vrij
  • Inbakeren tot maximaal 3 maanden
  • Materiaal: zachte katoen en klittenband
   

  Welke maat Pacco inbakerdoek?

  Baby 3 weken inbakeren Pacco Primo inbakerdoek

  Baby 3 weken, weegt 9 pond, in Pacco Primo

  Bij kleding kun je nog eens een mouwtje omslaan, maar koop een inbakerdoek niet op de groei. Een baby die teveel bewegingsvrijheid heeft met zijn armen, zal namelijk onvoldoende tot rust komen. Inbakeren kan dan zelfs averechts werken.

  Toch begrijpen wij dat je zo lang mogelijk met één maat wilt kunnen doen. Lees daarom alle aanwijzingen om te bepalen welke maat inbakerdoek voor jouw baby het beste is.

   

  Leeftijd, gewicht en lengte baby

  Baby 3 maanden inbakeren Pacco Piccolo inbakerdoek

  Baby 3 maanden, weegt 6,3 kg in Pacco Piccolo

  De leeftijd van een baby is een factor die bepalend is voor de keuze van een maat. Een pasgeboren baby van 4 kg heeft namelijk een ander postuur dan een baby van 2 maanden en 4 kg.

  Een baby kan voor zijn leeftijd langer zijn dan gemiddeld, maar qua gewicht op het gemiddelde zitten. Dan heeft een baby een slank postuur. Andersom kan ook: Een baby met een gemiddelde lengte, maar zwaar voor zijn leeftijd.

   

  Inbakeren baby 5 maanden Pacco Comodo inbakerdoek

  Baby van 5 maanden in een Pacco Comodo

  De eerste maanden kan een baby hard groeien, dit wordt geleidelijk minder. Kijk maar naar de groeicurve, deze loopt de eerste maanden vrij steil en daarna wat vlakker. Een baby van 4 maanden heeft dus een minder groot pasbereik nodig dan een baby van 4 weken.

  Als jouw baby iets boven of onder het gemiddelde groeit, dan kun je onze maataanduidingen gewoon aanhouden. Bij twijfel kijk je naar de groeicurve van je baby. Kies de beste maat op basis van het huidige gewicht van je baby en trek zijn groeilijn door evenwijdig aan de voorgedrukte lijnen. Dan zie je wat jouw baby ongeveer zal wegen over 2 maanden. De meeste baby’s passen voldoende lang in één maat inbakerdoek.

   

  Groeicurves

  Meisjes, gewicht naar leeftijd
  Jongens, gewicht naar leeftijd
  Curves voor baby’s die borstvoeding krijgen

   

  Maat inbakerdoek, twee voorbeelden

  Voorbeeld 1
  Een meisjesbaby met gemiddeld postuur weegt bij 6 weken 4,5 kg en bij 14 weken 6 kg. Zij past een hele inbakerperiode dus prima in de Pacco Piccolo.

  Voorbeeld 2
  Een forse baby van 6 weken kan al 6 kg wegen. Helaas is de Pacco Comodo dan nog te groot, zowel qua omvang als qua lengte. In dit tweede voorbeeld bestaat er geen passende maat waarmee de hele inbakerperiode overbrugd kan worden, ook de Pacco Plus Large is voor een baby van 6 weken nog te groot.

  Een geschikte combinatie is dan: de Pacco Piccolo en de Pacco Plus Large. Dit nadeel heeft wel een voordeel: Met de Large kun je later ook stap voor stap de armen vrijlaten en zo het inbakeren afbouwen.

  Heb je moeite om te kiezen voor de juiste maat? Neem dan gerust contact met ons op.

  Mijn baby is 7 à 8 kg, Pacco Comodo of Pacco Plus?

  De Pacco Comodo is een inbakerdoek voor baby’s vanaf 7 kg. Deze maat is speciaal bedoeld voor baby’s met een fors postuur en een groei langs de bovenste groeicurve. Sommige baby’s wegen met 2 maanden immers al 7 kg en soms zelfs 8 kg. Voor deze grote baby’s is er dus ook een geschikte Pacco inbakerdoek.

  De meeste baby’s met een gewicht van 7 kg zullen qua leeftijd niet zo lang meer ingebakerd mogen worden.

  Het advies¹ is om het inbakeren tussen 4 en 6 maanden af te bouwen. Zodra jouw baby kan draaien van rug naar buik is het verstandig om een ‘afbouwplan’ te maken. Kies dan voor een Pacco Plus (Large of XL).

  ¹ Nederlands Centrum Jeugdgezondheid – Richtlijn Richtlijn excessief huilen, bijlage inbakeren

  Stap voor stap inbakeren afbouwen

  Inbakeren afbouwen Pacco afbouwdoek XL

  Baby van 9 kg in een Pacco Plus XL

  De meeste baby’s houden niet van grote veranderingen in één keer of meerdere veranderingen tegelijk. Met de Pacco Plus kun je baby’s armen één voor één vrijlaten. Als jouw baby al in de Pacco Piccolo slaapt en je op korte termijn het inbakeren wilt afbouwen, kun je overgaan op een Pacco Plus. Een Pacco Plus is namelijk geschikt om in te bakeren (beide armpjes erbij in) maar ook om de armpjes één voor één vrij te laten (inbakeren afbouwen).

  Met de Pacco Plus Large kun je afbouwen vanaf 6,5 à 7 kg en met de Pacco Plus XL vanaf 8 kg. Let op, dit is echt vanaf. De Plus doeken vallen ruim, kies een afbouwdoek daarom niet op de groei. Zodra je de eerste arm van je baby vrijlaat, ontstaat er namelijk meer ruimte in de Pacco wat ook weer van invloed is op de pasvorm.

   

  Pacco binnendoek niet los gebruiken, waarom niet?

  Om diverse redenen raden wij het af om de Pacco binnendoek los te gebruiken. De Pacco inbakerdoek is namelijk alleen veilig als je de binnen- en buitendoek in combinatie gebruikt. Ook in de zomer.

  Minder rust

  Het doel van inbakeren is geborgenheid en begrenzing, niet alleen maar baby’s armen stil leggen. Bovendien verplaatst de onrust naar zijn benen als je alleen de armen van je baby inpakt. De gehele Pacco doek geeft je baby meer rust dan alleen de binnendoek.

  Meer kans op omrollen

  Baby’s van ongeveer 3 maanden worden steeds actiever met hun benen. Ook worden ze sterker en behendiger. Een baby met vrije benen kan eerder omrollen. En een baby kan zich zonder hulp van zijn armen minder goed oprichten als hij op zijn buik terecht komt.

  Het is dus veiliger om baby’s benen ook (losjes) te omwikkelen met stof en de doek onder de voetjes vast te maken. Zo maak je het jouw baby lastiger om te draaien.

  Meer kans op schuiven / opstropen

  Als de binnendoek niet goed of te los wordt aangelegd kan deze naar boven of beneden schuiven.

  Alleen een combinatie van binnen- en buitendoek zal goed blijven zitten.

  Welke kleding bij inbakeren?

  Als je jouw baby gaat inbakeren met de Pacco inbakerdoek, welke kleding mag hij daar dan nog onder aan? De kleding onder de inbakerdoek hangt af van de omgevingstemperatuur en van jouw baby zelf. Sommige baby’s hebben het snel warm en andere baby’s zijn kouwelijk van zichzelf. Op deze pagina geven we uitleg en een richtlijn.

  Slaapomgeving

  Een baby regelt zijn temperatuur vooral via zijn hoofd. Het hoofd van een baby is in verhouding met de rest van zijn lichaam redelijk groot, namelijk 20% van het lichaamsoppervlak. Bij een volwassene is dit 9%. Hierdoor koelen baby’s sneller af dan grotere kinderen of volwassenen.

  Pasgeboren baby’s kunnen zichzelf nog niet goed op temperatuur houden. Doe een baby de eerste maand 1 laagje meer aan dan jezelf aanhebt, maar zet je baby in huis geen muts op.

  Een omgevingstemperatuur van 15 tot 18 graden is warm genoeg voor een baby die zichzelf op temperatuur kan houden.

  Baby’s vanaf 2 à 3 maanden kunnen hun hun eigen lichaamstemperatuur goed regelen, maar dan nog, is je kindje afhankelijk van jou. Hij kan immers nog geen deken van zich afslaan zoals oudere kinderen en volwassenen doen als ze het te warm hebben.

  Inbakerdoek en kleding

  Inbakeren welke kledingIn een slaapkamer van ongeveer 18 graden is een richtlijn: Romper met lange mouwen, sokjes, Pacco inbakerdoek, laken en dunne deken. Heeft je baby het dan toch te fris, dan trek je hem nog een broekje aan onder de Pacco.

  Blijf er steeds alert op dat jouw baby het behaaglijk heeft, niet te warm, maar ook niet te koud. Je kunt je slapende baby checken door de achterkant van zijn nekje te voelen met de rug van je hand. Een transpirerende baby heeft het te warm, laat dan een laagje kleding of beddengoed weg.

  Tijdens hoogzomer draagt je kindje een romper met korte mouw (of mouwloos) en dek je jouw ingebakerde baby toe met alleen een laken. Geen sokjes onder de inbakerdoek.

  De nek van je baby is een goede warmtemeter. Als de huid van je slapende baby warm en droog is, is het goed. Voelt de huid klam, laat dan een laagje kleding of een deken weg.

  Op warme zomerdagen kan een baby zweten ook als hij slaapt, maar hij mag geen rood gestuwd hoofd hebben.

  Let op de samenstelling van de kleding van je baby. Gebruik alleen kleding van 100% natuurlijk en ademend materiaal en was nieuwe kleding altijd voor gebruik. Dat geldt ook voor de Pacco inbakerdoek, een aantal keren wassen maat het katoen luchtiger (lees de wasvoorschriften in de gebruiksaanwijzing).

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0