• Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden
 • Vanaf 25 euro geen verzendkosten
 • Aanbevolen door het consultatiebureau

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA VOOR TIPS EN WINACTIES!

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA VOOR TIPS EN WINACTIES!


  Wel of niet inbakeren?

  Wel of niet inbakerenHeeft jouw baby moeite met slapen? Kan hij niet in slaap vallen terwijl hij wel moe is? Wordt hij wakker terwijl hij nog niet uitgerust is? Wanneer een baby wel of niet inbakeren?

  Wanneer wel inbakeren

  Inbakeren helpt bij:

  • baby’s die moeite hebben om in slaap te vallen
  • baby’s die alleen maar korte slaapjes doen
  • baby’s die snel overprikkeld zijn
  • baby’s die veel huilen of jengelen van moeheid
  • aanleg- of (borst)voedingsproblemen als gevolg van slaaptekort en oververmoeidheid

  Wanneer niet inbakeren

  • als jouw baby koorts heeft
  • de eerste 24 uur na D(K)TP, HIB of andere vaccinaties
  • bij ernstige luchtweginfectie en/of benauwdheid
  • bij een voorkeurshouding (scoliose) door een afwijking in de wervelkolom
  • bij een dysplastische heupontwikkeling of een verhoogde kans daarop *
  • na 4 maanden niet meer starten met inbakeren
  • uiterlijk op de leeftijd van 6 maanden stoppen met inbakeren (beter voor die tijd stap voor stap afbouwen)
  • als jouw baby eczeem heeft of spuugt is het raadzaam om eerst te overleggen met een arts of lactatiekundige
  • als de onrust van jouw baby het gevolg is van honger

  Heupontwikkeling

  * Dit geldt voor inbakeren op de traditionele manier of inbakerslaapzakjes die te strak om baby’s benen gaan. De Pacco inbakerdoek is niet belastend voor de heupontwikkeling. Wil je 100% zeker zijn, overleg dan met een arts. Je mag de Pacco doek meenemen om te beoordelen. Ga je de Pacco niet in gebruik nemen, dan mag je de doek binnen 8 dagen retourneren. *

  Voorwaarde is wel, dat de doek alleen gepast is, niet gebruikt of gewassen.

  Eczeem of spugen

  Als jouw baby eczeem heeft of spuugt, is het raadzaam om eerst te overleggen met de jeugdarts van het consultatiebureau, je huisarts of een kinderarts. Zowel eczeem als spugen heeft veel oorzaken en verschijningsvormen. Soms helpt inbakeren om de klachten te verminderen, vaak is het verstandig om eerst de oorzaak van het eczeem of het spugen te achterhalen.

  Onrust heeft nogal eens te maken heeft met de voeding of de drinktechniek van jouw baby. Voor diverse voedingsproblemen is meestal een eenvoudige oplossing te vinden. Een jeugdverpleegkundige of een lactatiekundige kan je hierbij helpen.
  Heeft jouw baby last van reflux? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met de kinderverpleegkundigen en lactatiekundigen van Baby & Borstvoeding, zeer ervaren op het gebied van reflux. Je kunt hen IRL, telefonisch of via e-mail consulteren, ook als je kind flesvoeding krijgt.

  Borstvoeding en inbakeren

  Het inbakeren van een borstgevoede baby jonger dan zes weken vraagt aandacht. Vroeg inbakeren kán namelijk een verstoring veroorzaken van het vraag-en-aanbod principe. Eenmaal ingebakerd gaat je baby immers langer en dieper slapen. Blijf je baby vaak genoeg aanleggen, minstens 8x per etmaal. Maak hem na 2 à 2,5 uur slaap wakker op het moment dat je ziet dat hij in een lichte fase van de slaap ligt: hoofdje draaien, zuigbewegingen, bewegingen van tong of mondje, lachstuipjes, oogbewegingen. Dit laat je baby vaak al zien voordat hij zijn oogjes open doen of gaat huilen.

  Als je baby niet voldoende groeit, blijf dan bij hem in de buurt en maak hem na ongeveer 1,5 uur wakker. Ook weer na het zien van bovenstaande signalen.

  Wel of niet inbakeren

  Het lijkt een ingewikkelde keuze: wel of niet inbakeren. Bedenk dat je de meeste onzekerheden ook hebt als je jouw baby niet inbakert. En… dat veel onzekerheden het gevolg zijn van vermoeidheid. Soms intense moeheid. Dan is slapen de oplossing.

   

  Inbakeren en heupdysplasie

  Ongeveer 1 op de 50 baby’s wordt geboren met een onvoldoende ontwikkeld heupgewricht. Bij deze afwijking is de heupkom niet diep genoeg waardoor het heupgewricht zich mogelijk niet goed ontwikkelt of de heupkop uit de heupkom kan raken.

  De jeugdarts op het consultatiebureau checkt op de leeftijd van ongeveer 4 weken en 3 maanden de heupjes van je baby. Als er een mogelijke afwijking wordt vastgesteld of als er sprake is van risicofactoren zal je baby worden doorverwezen voor verder onderzoek en eventueel een behandeling.

  Omdat na de geboorte meestal niet meteen duidelijk is of een baby een heupprobleem heeft, wordt geadviseerd om de benen niet strak te omwikkelen, maar voldoende ruimte te geven.

   

  Baby’s heupen in de Pacco

  Al bij het ontwerpen van de Pacco (in 1999) is rekening gehouden met de heupontwikkeling. Daarnaast staat in de gebruiksaanwijzing: “Laat baby’s tot 6 maanden slapen met hun benen in natuurlijke stand. Deze ‘kikkerstand’ is noodzakelijk voor een goede heupontwikkeling. Er is genoeg ruimte als je baby zijn benen in opgetrokken stand kan spreiden en volledig kan strekken.”

  Wil je jouw baby inbakeren en 100% zeker zijn? Overleg dan met een arts. Je kunt de door jou bestelde Pacco doek meenemen om te laten beoordelen. Ga je de Pacco niet in gebruik nemen, dan mag je de doek binnen 8 dagen retourneren.*

   

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0