• Op werkdagen voor 23:30 besteld, dezelfde dag verzonden
 • Vanaf 25,- geen verzendkosten
 • Aanbevolen door het consultatiebureau

VOLG ONS OP FACEBOOK of INSTAGRAM VOOR SLAAPTIPS!

VOLG ONS OP FACEBOOK of INSTAGRAM VOOR TIPS!


  Hoe maak je het bed voor je baby veilig op?

  Pacco lakentjeMet het Pacco laken van kun je het ledikant van je baby eenvoudig en veilig 'kort' opmaken. Het elastiek in het laken zorgt ervoor dat het bij het voeteneinde goed blijft zitten. En door de breedte van het lakentje kun je het aan de zijkanten - samen met de deken - goed onderstoppen tot onder het matras.

   

  Pacco lakentjeDoor een stevig ondergestopt laken en deken blijft je baby warm en kan hij minder gemakkelijk op zijn buik rollen in bed. De stevigheid geeft je kindje een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

  In de zomer kun je jouw baby onderstoppen met enkel dit laken. Door de stevigheid van het laken zal hij zich meer veilig en geborgen voelen dan wanneer hij niet toegedekt in bed ligt.

   

  Rugligging is de meest veilige slaaphouding

  Baby bed veilig opmakenNa de geboorte is rugligging de meest veilige slaaphouding voor jouw baby. Veel baby’s moeten wel wennen aan rugligging. Een kort en stevig opgemaakt bed helpt hierbij: voetjes dicht bij het voeteneinde, druk op de schouders en aanraking van stof tegen de kaaklijn geven jouw baby rust. Op deze manier geef je jouw baby de veiligste en fijnste combinatie: rugligging, stevigheid en geborgenheid.

  Zodra je kindje zelf vlot om en om kan draaien, kun je hem zijn eigen slaaphouding laten kiezen. Als jouw baby wakker is, leg je hem regelmatig op zijn buik om zijn nek- en rugspieren te oefenen. En in bed leg je jouw baby afwisselend met zijn hoofdje naar links en naar rechts om het risico op afplatting van zijn hoofdje te verkleinen.

  De lakentjes van Pacco hebben een speciaal ontwerp *. Met dit laken kun je het ledikant van jouw baby stevig en veilig opmaken en kan de deken niet losraken.

  * Modelrechtelijk beschermd.

   

  Strak opgemaakt bed

  Baby bed strak opmakenEen slaapzak en een veilig en strak opgemaakt bed zijn beschermende factoren ten aanzien van wiegendood omdat je baby hiermee in bed minder snel naar zijn buik kan draaien. ¹

  ¹ Nederlands Centrum Jeugdgezondheid - Startpagina richtlijn: Preventie wiegendood (2009, Landelijke Samenwerkingsafspraken 2017)

  Tips en aandachtspunten

  Een babybed voldoende strak opmaken begint bij het matras. Het matras moet stevig zijn en goed in het bed passen.

  Maak het ledikant op zonder dat je baby er in ligt. Daarna laat je een zijkant een klein beetje los, net genoeg om je baby er onder te kunnen leggen. Vervolgens stop je deze punt onder het matras en zo voelt je baby snel de stevigheid om zich heen.

  Als je je baby in bed legt, kan er nog een vuist tussen zijn voetjes en het voeteneinde. Zorg er wel voor dat hij zijn benen nog kan strekken.

  Dek je baby toe over zijn schouders tot zijn kin. Het laken mag goed strak, let er op dat het matras vlak ligt en niet in een kuiltje.

  Matrozenbedje

  MatrozenbedjeHupst je baby onder de dekens vandaan? Maak dan zijn bed op met een matrozenbedje.

  Als je je baby inbakert en je wilt dit afbouwen, blijf dan het strakke opmaken en voldoende hoog toedekken voortzetten. Je baby kan dan weliswaar zijn armen bewegen, maar druk op de schouders geeft je baby rust.

   

   

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0