• Op werkdagen voor 23:30 besteld, dezelfde dag verzonden
 • Vanaf 25,- geen verzendkosten
 • Aanbevolen door het consultatiebureau

VOLG ONS OP FACEBOOK of INSTAGRAM VOOR SLAAPTIPS!

VOLG ONS OP FACEBOOK of INSTAGRAM VOOR TIPS!


  Inbakeren in de zomer als het warm is

  Baby in de zomer

  Baby warmteEen roze-wolk-plaatje. Veel baby’s slapen niet zo ontspannen. En met tropische temperaturen wordt slapen er vaak niet beter op. Niemand vind hitte fijn. Raak niet wanhopig van een rommelig ritme maar probeer warme dagen en nachten zo goed mogelijk door te komen.

  Inbakeren bij warm weer

  Kun je je baby veilig (blijven) inbakeren bij warm weer? Ja.
  Informeer jezelf en gebruik je gezonde verstand. Voelt het niet goed? Zoek dan naar andere mogelijkheden om jouw onrustige baby te helpen.

  Wat is warmtestuwing?

  Warmtestuwing bij een baby betekent dat hij onvoldoende warmte aan zijn omgeving kwijt kan. Dit ontstaat niet zomaar, meestal heeft een baby dan (hoge) koorts of is hij (veel) te warm toegedekt of verkeert hij in een warme en slecht geventileerde omgeving.

  Zolang de baby met zijn hoofd boven het beddengoed ligt kan hij voldoende warmte via zijn hoofd kwijt en vindt er goede ventilatie plaats. *

  Belangrijk is dus dat het hoofd van een ingebakerde baby vrij blijft, dat het bed van je baby veilig opgemaakt is en hij in een goed geventileerde ruimte slaapt. Ventilatie betekent lucht in beweging en het verversen van lucht via ramen en roosters.

  * Bron: Kenniscentrum VeiligheidNL

  Wat is TOG waarde?

  TOG staat voor Thermal Overall Grade en is een maat om aan te geven in hoeverre dekens, slaapzakken, inbakerdoeken, kleding etc. lichaamswarmte vasthouden. Hoe hoger de TOG waarde, hoe moeilijker warmte door de stof kan ontsnappen. En hoe lager de TOG waarde, hoe meer warmteverlies. Om daarin een goede balans te vinden tel je de TOG waarden van kleding en beddengoed bij elkaar op.

  Hou een maximum aan van 4.0 TOG om jouw baby veilig en comfortabel te laten slapen bij een kamertemperatuur van 16-18 °C.

  Een rompertje en een laken zijn ieder 0.2 TOG.
  Lees meer over TOG waarden op inbakeren.nl

  Een nieuwe standaard Pacco die volgens de wasvoorschriften is gewassen, heeft een isolatiewaarde van 1.3 TOG. Een Pacco Summer heeft een waarde van 1.0 TOG.

  Testinstituut TÜV Rheinland in Enschede geeft de volgende aanwijzingen:

  OmgevingstemperatuurTotaal TOG
  10-20 °C2.0 - 3.5 TOG
  21-23 °C1.0 - 2.0 TOG
  24-27 °C< 1.0 TOG

  Deze informatie en waarden zijn aanwijzingen en bedoeld voor baby’s die zichzelf op temperatuur kunnen houden. Elk kind is anders, je zult de ideale combinatie voor jouw baby snel leren kennen.

  Standaard Pacco of Pacco Summer?

  Inbakeren afbouwen 1 arm vrijHet verschil in isolatiewaarde tussen een standaard Pacco en een Pacco Summer, maakt vooral tijdens hoog zomer verschil. Zolang de nachten nog fris zijn, adviseren wij de standaard Pacco. Het koelt dan binnen immers ook af.

  Het voordeel van de standaard Pacco is dat deze gemaakt is van geruwde katoen (flanel), dat zich goed vormt om een babylijfje. Vooral bij jonge baby’s zit de standaard Pacco erg fijn.

  De Summer katoen kun je nog het beste vergelijken met lakenkatoen. Als jouw kindje snel warm/zweterig is van zichzelf, of de omgevingstemperatuur komt niet meer onder de 22 graden, dan kun je het beste een Pacco Summer kiezen.

  Zo lang binnenshuis nog een normale temperatuur heerst (slaapkamer max. 18 graden), kun je jouw baby prima inbakeren met een standaard Pacco. Ook als het binnen warmer wordt, 20-22 graden, kun je een standaard Pacco gebruiken. Hoe warmer de omgeving, hoe minder kleding jouw baby onder de Pacco aan hoeft. Daarnaast kun je op een gegeven moment zijn deken nog weglaten en jouw ingebakerde baby alleen onderstoppen met een laken.

   

  Inbakeren zomer tipsIs het binnen 22 graden of warmer en koelt het ’s nachts weinig af? Kies dan voor de Pacco Summer (voor baby’s van 4 tot 7 kg).

  Als je baby al langere tijd wordt ingebakerd met een standaard Pacco, kunnen tropische temperaturen aanleiding zijn om af te bouwen. Kies dan voor de Pacco Plus Summer (voor baby’s vanaf 6 à 7 kg).

  Vaak wassen

  Behalve de omgevingstemperatuur, is ook de luchtvochtigheid belangrijk. Wat de luchtigheid en vochtopname van beide doeken bevordert, is vaak wassen. Vergelijk met een nieuwe theedoek of handdoek: Hoe vaker gewassen, hoe beter het vocht opneemt. Zo werkt het bij de Pacco doeken ook, ongeacht het soort katoen.

  Gebruik geen wasverzachter, dat vermindert namelijk de vochtopname.

   

  Inbakeren zomer tips

  • Inbakeren zomer tipsBlijf je baby onderstoppen met een (dun) laken. Dit verhoogt het inbakereffect en de veiligheid. Door onderstoppen kan je baby namelijk minder makkelijk op zijn buik rollen. Gebruik eventueel een speciaal Pacco lakentje of een matrozenbedje (laken om een ledikant bovenin op te maken).
  • Houd de slaapkamer zo koel mogelijk, zodat je baby zijn warmte via zijn hoofdje kwijt kan aan de omgeving. Of kies tijdelijk een andere slaapplaats in huis waar het koeler is.
  • Zorg dat je baby voldoende drinkt, bij borstvoeding je baby op verzoek blijven voeden.
  • Maak geen uitstapjes waarvan je baby onrustig wordt (volgend jaar gaat alles weer gemakkelijker).
  • Was de inbakerdoek tussendoor zo vaak mogelijk.
  • Maak een inbakerdoek tijdens het slapen niet los, losse doeken in bed zijn onveilig.
  • Meet bij twijfel baby’s lichaamstemperatuur als je baby wakker wordt en je de Pacco losmaakt. Tot 37.5°C is normaal. Een lichaamstemperatuur van 37.6°C of hoger betekent dat je baby ziek is, dat hij te warm gekleed of toegedekt is of in een te warme omgeving verkeert.
  • Bij koorts (en 24 uur na vaccinaties) niet inbakeren.
  • Op warme zomerdagen kan een baby zweten ook als hij slaapt, maar hij mag geen rood gestuwd hoofd hebben.

   

   

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0