Nieuwsbrief


html
Tekst

Contact

Bestellingen via iDEAL, geplaatst voor 15.00 uur worden dezelfde dag verzonden. Bestellingen geplaatst na 15.00 uur, worden de daaropvolgende werkdag verstuurd.
Bestellingen via overboeking worden verzonden op de dag dat het bedrag op onze rekening is bijgeschreven.

Voor vragen m.b.t. een geplaatste bestelling kun je op maandag t/m vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur contact opnemen met Marleen Vermeulen.
Tel. 0318-623624
E-mail marleen@pacco.nl

 

Schade

Als het product bij aankomst of uitpakken beschadigd is, meldt dit dan zo snel mogelijk per e-mail verkoop@pacco.nl

Voorwaarden ruilen of retourneren

Een besteld product kan binnen 8 dagen geruild of geretourneerd worden indien het:

  • onbeschadigd is.
  • niet gewassen, gedragen of anderszins duidelijk gebruikt is.
  • netjes opgevouwen en compleet aan ons wordt teruggestuurd in de originele verpakking.

Binnen 8 dagen na ontvangst retourneren betekent dus NIET dat je het artikel 8 dagen mag uitproberen. Retourneren kan alleen als een artikel aan bovengenoemde voorwaarden voldoet.

Hoe ruilen of retourneren werkt

Stuur een e-mail naar verkoop@pacco.nl met de volgende gegevens:

  • Naam, klantnummer en factuurnummer.
  • In geval van ruilen, welk artikel je wilt ontvangen.
  • Reden van ruiling of retournering.
  • Bankrekeningnummer om het (overgebleven) bedrag terug te storten.

Bij voldoende informatie en gegevens kunnen wij jouw vraag correct en snel afhandelen.

Belangrijk

Wacht onze instructies af voordat je het artikel terugstuurt.

Bij retourneren van een artikel, wordt het bedrag binnen 5 dagen na ontvangst teruggestort op je rekening.

Pacco verstrekt op aanvraag foldermateriaal over inbakeren.
Tevens stellen wij proefmateriaal beschikbaar aan deskundigen die beroepshalve met jonge ouders en baby’s werken. Heb je belangstelling voor één van onze producten?
Stuur ons dan een e-mail info@pacco.nl met je naam, adres, beroep en telefoonnummer.

Inbakeren is in 2005 als officieel advies opgenomen in het basispakket van de jeugdgezondheidszorg. Op de consultatiebureaus wordt de Pacco inbakerdoek van alle inbakerproducten veruit het meest geadviseerd. Steeds meer winkels en deskundige praktijken verkopen onze producten. Daardoor wordt het voor ouders steeds gemakkelijker om het beste product te kiezen voor hun baby.

Wil jij ook onze producten inkopen? Stuur dan een e-mail naar: info@pacco.nl

Onze producten worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid ontworpen en gefabriceerd. Desondanks kan het voorkomen dat je van mening bent dat het anders of beter kan. Heb je een opmerking, suggestie of klacht over onze producten of de informatie op deze website?
Benader ons via e-mail info@pacco.nl en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

Contactinformatie

Pacco BV

Marconistraat 8 (kantoor)
6716 AK  Ede

BTW nummer NL820324061B01
Kamer van Koophandel Centraal Nederland nr. 09191700

Vragen E-mail Telefoon

Vragen over ontwerp, maat of pasvorm

marleen@pacco.nl

(op werkdagen binnen 24 uur antwoord)

0318-623624
(Ma t/m vr 12 - 16 uur)

Nieuw: WhatsApp
06-15673736

(op werkdagen < 24 uur antwoord)
Pacco bereikbaar via Whatsapp

 

Vragen over bestellingen verkoop@pacco.nl Op werkdagen dezelfde dag antwoord.

Reacties

Beste Esmee,

Beste Esmee,

Dan heb je de Pacco primo (2-4kg) nodig voor je dochtertje.

Groet Marleen

Maat

Goedenavond,
Ik heb een vraag. Mijn dochter is 53 cm en weegt 3100 gram. Welke maat kan ik het beste gebruiken?

Beste Amanda,

Beste Amanda,

Je kunt het beste de Pacco plus large (vanaf 6kg) nemen. Dit is een doek waar je op een later tijdstip ook mee kunt afbouwen. Je dochtertje past er tot ongeveer 8kg met beide armen in, daarna moet er een armpje uit om ruimte te maken.

Groet Marleen

Welke inbakerdoek?

Hallo

Mijn dochtertje is nu net 4 maand. Ze weegt 7.2 kilo en is 67 cm lang. Nu hadden we haar eerst in een pacco inbakerdoek tot 7 kilo. Maar welke moeten we nu doen als opvolger?

Met vriendelijke groeten

Amanda

Goedemiddag,

Goedemiddag,

Ons dochtertje is nu 12 weken. Zij had een goed slaapritme totdat zij erg veel last kreeg van reflux. Inmiddels hebben wij hier medicijnen voor, maar het slapen overdag gaat lang niet zo goed als voorheen..
Wij leggen haar altijd wakker in bed. Zij valt in slaap, alleen slaapt vaak maar 45 minuten tot 1 uur tussen 2 voedingen door.
's Avonds, 's nachts en 's morgens na het eerste flesje slaapt zij wel goed. Vanaf een uurtje of 17/18 slaapt zij en moeten wij haar wakker maken voor de 2 avondvoedingen.
Zij ligt al sinds week 5 in een pucababy slaapzakje, maar hierin kan zij haar armpjes en beentjes nog bewegen. Mijn vraag: zou een pacco inbakerdeken kunnen helpen ons dochtertje beter te laten slapen overdag? Mag dit ivm haar reflux, of ligt het aan iets anders dat zij overdag minder slaapt?

Groetjes, Helena

Baby 12 weken en reflux

Beste Helena,
Moeilijk om hier een antwoord op te geven. Een baby die ouder wordt, wordt sterker, kan ook beter tegen de slaap vechten. Wat ook kan, hoe beweeglijker, hoe meer last van reflux. De Pacco zit steviger dan de Puckababy, dus geeft wel meer rust.
Een baby van 12 weken krijgt meer aandacht voor alles om haar heen, dus het kan ook door de prikkels komen dat ze overdag moeilijker/korter slaapt.
Reflux is sowieso een lastige puzzel, vaak moet medicatie ook weer bijgesteld worden.
Mijn advies is om eerst de oorzaak te achterhalen. Ik raad je aan om te overleggen met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau of met een babyconsulent.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

huilen met inbakeren

Beste Sylvie,
Ons zoontje is nu 3 maanden en we gebruiken de pacco inbakerdoek nu al meer dan een maand. We hebben zeker vooruitgang gezien, hij slaapt altijd goed in de doeken. Maar sinds een paar weken huilt hij elke keer als ik hem naar bed breng en inbaker. Hij verzet zich niet tegen de doeken, maar hij huilt gewoon heel erg. Ik geef hem altijd de borst als hij in gebakerd is en dan wordt hij eerst rustig en daarna gaat hij altijd lekker slapen. (Hij slaapt ongeveer 4 keer een uurtje overdag en 8 tot 10 uur 's nachts, soms minder) Toch voelt het niet goed dat ik hem de hele tijd huilend inbaker. Hij is sowieso meer prikkelbaar en huilt veel meer dan een paar weken terug. Komt her vaker voor dat baby's huilen tijdens het inbakeren voor het slapen gaan? Heb ik een probleem gecreëerd door hem altijd de borst te geven als hij ingebakerd is? Het lukt bijna niet meer om hem zonder deze routine in slaap te krijgen. Alle inzichten hierover zijn welkom! groetjes Cindy

Waar wil je naar toe, wat past bij jou en wat is haalbaar?

Beste Cindy,
Verzet tijdens het inbakeren is meestal verzet tegen de slaap. Naarmate een baby ouder wordt, wordt hij ook groter en sterker om tegen de slaap te verzetten. De borst geven, maar ook andere rituelen overdag of rondom slapen gaan, daar raakt een kind aan gewend. Denk er eens over na waar je naar toe wilt werken en leg contact met een goede professional die met jou mee kan denken hoe je daar stap voor stap naar toe werkt. Dat zou de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau kunnen zijn, een lactatiekundige of een babyconsulent.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Inbakerdoek

Hoi! M'n (onrustige) zoontje gebruikt al twee maanden de inbakerdoek met succes. Maar ik heb het idee alsof hij er helemaal klaar mee is. Hij probeert zich steeds los te wurmen, kreunen steunen soms wel een half uur lang. Hij wilt zijn armen voor zich hebben. Hoe strak (mogelijk) ik hem ook inbaker het wil niet helpen.. wat denk jij?
Groetjes Leonie

Kan wijzen op twee dingen - voor Leonie

Beste Leonie,
Fijn dat de Pacco de afgelopen maanden goed geholpen heeft.
Globaal kan het wurmen twee oorzaken hebben. 1. Jouw zoontje is er aan toe om (al dan niet stap voor stap) zonder Pacco te slapen.
2. Hij is groter en sterker geworden en kan zich hierdoor beter tegen de slaap verzetten. In het laatste geval heeft de inbakerdoek de afgelopen tijd het meeste werk gedaan, maar is er innerlijk nog onvoldoende ontspanning en rust bij hem. Dat bereik je door rust (weinig prikkels) en een voorspelbaar leven te leiden. Daar heb je vast wel meer over gelezen. Wil je de stap nemen naar afbouwen, lees dan deze twee artikelen:
Inbakeren afbouwen >>
Inbakeren afbouwen, wanneer en hoe? >>

Groet, Sylvie

Vraag over inbakerdoek

Hallo,

Voor mijn dochter van 8 weken (5kg) ben ik op zoek naar een inbakerdoek.
Na wat zoeken kwam ik op jullie website.
Nu zit ik te twijfelen of ik de pacco piccolo of de tinynanny slaapzak zal nemen.
Wat zijn de voor en nadelen. Of kunt u advies geven?
Alvast bedankt!

Vriendelijke groet,
Jacolien

Beste Jacolien, beide

Beste Jacolien, beide inbakerdoeken passen. De Pacco doek zal je langer kunnen gebruiken. De Piccolo past tot 7 kg en de TinyNanny past tot 6 a 6,5 kg. En tot 62 cm. Een baby groeit op deze leeftijd plm. 2 cm per maand dus hou ook dit in de gaten bij de keuze. Verder adviseren wij de Pacco doek bij sterk onrustige baby’s en de TinyNanny slaapzak voldoet prima als je baby net een ‘zetje’ nodig heeft om in slaap te vallen.
Alle verschillen op een rijtje >>

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

inbakeren op latere leeftijd

Goedenavond,

Mijn zoontje heeft moeite met in slaap komen en blijven, vandaar dat wij hem vanaf de geboorte hebben ingebakerd. Wij deden dit met een grote hydrofieldoek en dit lukte voor geen kant; zijn armpjes kwamen los en zijn daarom overgestapt naar een slaapzak. Echter ben ik nu pas, nu hij 3 maanden oud is, op de hoogte wat de markt allemaal te bieden heeft en kom ik er achter dat een hydrofieldoek niet goed is om in te bakeren en dat een slaapzak niet hetzelfde geborgen effect geeft als een inbakerdoek. Ik merk ook dat hij geregeld nog onrustig in zijn slaap ondanks dat hij in een slaapzak ligt. Ik wil daarom overstapppen naar een inbakerdoek; echter is hij al 3 maanden oud. Is het verstandig om nu nog met inbakeren te beginnen?

Baby 3 maanden, starten met inbakeren

Beste Bram,
Met de Pacco doek kun je ook nog op de leeftijd van 3 maanden beginnen. Ik raad je aan om een van de boeken over inbakeren erbij te bestellen: Regelmaat en inbakeren of Inbakeren brengt rust. Het uitgebreidere boek gaat niet alleen over inbakeren, maar ook veel over een nieuwe balans vinden met een baby en alle vragen en twijfels die je misschien nu of later hebt, worden in dat boek beantwoord.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Inbakeren

Hallo,
Ik gebruik de pacco nu een week en werkt perfect, ons meisje is nu 3 weken, alleen soms merk ik toch dat haar armpjes ineens boven op dr buikje liggen, ze slaapt snachts na de voeding wel gewoon door.. maar kan dit kwaad? Als k haar er inleg, lukt t me niet om nog strakker te doen.. mvg, daphne tolhuisen

Beste Daphne

Beste Daphne, fijn dat de Pacco goed werkt.
Ligt jouw dochter in de Pacco Piccolo? Wat is haar lengte en wat haar gewicht?
Groet, Sylvie

Beste Daphne,Dan begrijp ik

Beste Daphne,
Dan begrijp ik wel dat ze haar handjes op haar buik krijgt. De Piccolo past vanaf 54 cm.
Als je haar inbakert, doe het wel mat de armpjes langs haar lichaam zoals in het filmpje >>
Als jouw dochter met haar armen beweegt, maar vervolgens wel rustig slaapt, dan is het geen bezwaar.
Groet, Sylvie

Hallo Sylvia,

Hallo Sylvia,

Mijn zoontje is bijna 10 weken en weegt inmiddels 7kg (lengte 63 cm). Nu hebben wij een nieuwe inbaker doek nodig. Welke zou jij adviseren?
Eentje gelijk ook voor het afbouwen? Op het moment heeft hij er nog erg baat bij. En ik kan bij de XL afbouwdoek nief vinden of ik hem daar nog een tijdje in, volledig kan inbakeren.

Alvast bedankt,

Vriendelijke groeten,
Nathalie

Baby 10 weken, 7 kg

Beste Nathalie,
Mijn advies is zonder twijfel de Pacco Plus Large. De XL is nog veel te groot.
Je kunt inderdaad wel overgaan op de Plus afbouwdoek want daarmee kun je hem tot 8 kg inbakeren, ongeveer 5 weken, vanaf dan zou je moeten kunnen afbouwen en is de Large nog langer bruikbaar.
Hij heeft wel een fors postuur voor zijn leeftijd, maar we weten uit ervaring dat de XL pas past vanaf 8 kg.

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Inentingen en inbakeren

Goedemiddag, onze dochter is 8 weken en wij gebruiken de Pacco inbakerdoeken al een aantal weken in volle tevredenheid, echter: volgende week krijgt onze kleine meid haar eerste inentingen en dan mogen we de inbakerdoek 24 uur niet gebruiken. Wat nu? Hebben jullie tips en trucs om ervoor te zorgen dat onze kleine meid wel gewoon kan slapen na haar inentingen zonder dat wij haar inbakeren?
Alvast bedankt voor de reactie. Groet van Anita

Beste Anita,

Beste Anita,

Fijn dat de Pacco jouw dochter helpt. Wees niet bang dat je in één dag het opgebouwde ritme helemaal kwijt raakt. Stel je in op een onrustige dag. Het kan echter ook heel erg meevallen, sommige baby's slapen juist veel na een vaccinatie. Dek haar lekker stevig toe en blijf in de buurt als ze slaapt. Als ze 24 uur na de vaccinatie geen verhoging (meer) heeft kun je haar weer inbakeren en pak je het ritme weer op. Groet, Sylvie

Hoeveel uren 's nachts achtereen inbakeren?

Beste Sylvie,
Mijn dochter van vijf weken slaapt al sinds ze twee weken is met de pacco piccolodoek. Dit gaat ontzettend goed! Nu vraag ik me af hoe lang zij 's nachts achtereen in de doek mag liggen? Ze gaat vaak rond 20.00 uur naar bed en wordt dan vaak om 02.00 uur pas wakker. Nu heb ik gelezen dat het 's nachts verstandig is om je kind niet helemaal uit de doek te halen voor de voeding, maar enkel de onderkant te openen om de luier te verschonen. Zo krijgt je baby minder prikkels en slaapt het 's nachts beter door.

Ik heb dit nu een week geprobeerd en het werkt inderdaad goed! Ze slaapt sneller omdat ik haar niet weer na de fles opnieuw in de doek doe. Wel ben ik nu bang dat ze veel te lang achtereen in de doek ligt! Soms wel van 20.00 uur tot 8.00 uur volgende ochtend. Kan dit kwaad?

Groet Karin

Antwoorden op vragen over ontwikkeling

Beste Karin,

Fijn dat je dochter zo goed slaapt in de Pacco. Jouw vragen zijn heel begrijpelijk en je bent niet de enige die deze vragen heeft.
Op inbakeren.nl staat een overzicht van veel gestelde vragen over inbakeren.
Je vindt daar o.a. het antwoord op:

Hoe lang mag je een baby inbakeren? Alleen overdag of ook ’s nachts?

Is inbakeren slecht voor de motorische ontwikkeling of baby’s heupjes?

Ik denk dat op deze pagina de antwoorden op al jouw vragen over inbakeren staan.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

spugen in bed

Wij willen graag beginnen met de Pacco voor onze 8 weken oude zoon. Voordat ik tot aanschaf ga, wil ik graag weten hoe het zit met het strakke inbakeren en het opgeven van melk. Mijn zoon spuugt helaas veel, ook in bed. Is het strakke deel om zijn buik dan niet juist vervelend en zorgt dat voor nog meer spugen?
Dank voor het antwoord.

Bij spugen eerst overleg met een (behandelend) arts of CB

Beste Mischa,
Bij spugen raden wij aan om eerst te overleggen met een arts (behandelend kinderarts, huisarts of jeugdarts) of met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.

Spugen kan een gevolg zijn van onrust. Als inbakeren de onrust vermindert, vermindert mogelijk ook het spugen, maar er zijn veel soorten spugen en daarom is het raadzaam om eerst te overleggen met een deskundige. Hij/zij kan inschatten wat de oorzaak is van het spugen en of inbakeren een goed idee is. Zo ja, dan is het geen probleem om de Pacco doek te gebruiken.
Groet, Sylvie

p.s. Meer informatie over spugen >>

Beste Sylvie,

Beste Sylvie,
de CB heeft jullie aanbevolen. Kan een baby ook fles-gevoed worden in de Pacco?
Dank!

Beste Mischa,

Beste Mischa,

In theorie zou dat kunnen, maar een ingebakerde baby voeden is meestal alleen (zeer) tijdelijk, voor een paar dagen. De bedoeling van inbakeren is dat een baby beter gaat slapen en wakker wordt van de honger. Als je baby ingebakerd wordt en uitgerust wakker wordt, ga je hem eerst uitpakken en aansluiten meteen voeden. Na de voeding is het tijd om te knuffelen en te spelen. Bij vermoeidheidssignalen breng je jouw baby weer naar bed. Het CB kan jou hier meer over vertellen.
Groet, Sylvie

Afbouwen

Beste sylvie

Onze zoontje is 14 weken oud en moeten helaas afbouwen van het inbakeren ivm omrollen.
Graag zou ik willen weten welke maat het beste is on direct mee te beginnen . Hij is 63.5 cm en 6.2 kg

Alvast bedankt

Groetjes melissa

Pacco Plus Large - voor Melissa

Beste Melissa,

Jouw zoontje heeft vanwege zijn lengte de Pacco Plus Large nodig. Omdat je aangeeft dat je direct gaat afbouwen, twijfel ik wel over de omvang. Het beste is om de Pacco Plus Large na het bestellen eerst te passen met 1 armpje vrij. Mocht deze dan toch te ruim zijn, dan kun je 'm nog omruilen voor een maat kleiner.
Meer informatie over ruilen of retourneren >>

Is dit voldoende antwoord op jouw vraag?
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

p.s. Stel dat het een twijfel blijft, dan zou je tijdelijk de armendoek van de Piccolo kunnen combineren met de buitendoek van de Large, zodat je het 'vaste' armpje en zijn lijf nog stevigheid kunt geven.

Maatadvies pacco inbakerdoek

Beste Sylvie, van het consultatiebureau hebben we voor ons zoontje van 2 maanden een pacco inbakerdoek geleend. Deze moeten we morgen helaas weer terugbrengen. We willen er heel graag zelf eentje aanschaffen maar weten niet welke maat we moeten kopen. Hij weegt ongeveer 3600 gram en is 55 cm lang. Ik hoop dat u ons hierover advies kunt geven. Groetjes, Mechteld Nuchelmans, moeder van Koen

Waarschijnlijk een Piccolo - voor Mechteld

Beste Mechteld,

Goed dat je navraag doet. Jouw zoontje past qua lengte niet meer in de Pacco Primo. Voor hem is de Pacco Piccolo de enige optie. Zeg ik wel met enige twijfel, omdat deze maat qua omvang misschien nog te ruim is. Maar omdat je zegt dat je een Pacco van het cb hebt geleend, denk ik haast dat dit ook een Piccolo moet zijn. Staat op het label geen maat? Dan kun je nog even de buitendoek opmeten, als deze 66-70 cm breed is (verschil in cm ontstaat door wassen en gebruik) dan heb je nu een Piccolo. De Primo is plm. 56 cm breed dus een heel verschil.
Is dit voldoende antwoord op jouw vraag?
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Ontwerp pacco piccolo

Beste Sylvie, op uw advies hebben wij een pacco piccolo gekocht en hij past inderdaad goed! Dank daarvoor ☺. Ik heb nog wel een vraag. De armendoek heeft geen verticaal klittenband, terwijl de buitendoek dit wel heeft. Ik kan ze dus niet aan elkaar vastmaken... is dit een foutje in de productie? Groeten van Mechteld

Lijkt inderdaad op een productiefout

Beste Mechteld,

Dit klinkt of het stukje verticaal klittenband aan de achterkant van de armendoek mist. Als dit zo is, mijn excuses want dan is het inderdaad een productiefout. Wil je mijn collega Marleen jouw adresgegevens mailen? marleen@pacco.nl Zij zal jou dan een nieuwe Pacco Piccolo opsturen, incl. gefrankeerde retourenvelop voor de Pacco die je nu hebt. Zodra de nieuwe voldoende gewassen is en klaar voor gebruik, wil je deze dan aan ons terugsturen? We krijgen deze Pacco dan namelijk ook weer vergoed van onze producent.
Groet, Sylvie

Te warm?

Hoi, ik heb sinds vandaag de paco piccolo van flanel en wil deze nu gaan gebruiken maar twijfel of hij niet te warm is. Overdag is de slaapkamer van mijn kindje 23 en soms wel 24 graden. We luchten als ze wakker is en laten de gordijnen dicht tegen de zon, maar het blijft een warme kamer. In de nacht is het ook nog wel 20 graden. Ik baker haar nu in met een swaddle me (maar daaruit ontsnapt ze) en doe haar dan verder geen kleding aan. Ik gebruik verder alleen een lakentje. Ze is 6 weken oud. Kan ik de paco van flanel veilig gebruiken? Dank!

Probeer het binnen onder de 23 graden te houden

Beste Suzan,
Ik begrijp jouw vragen, maar er is onmogelijk een algemeen antwoord te geven op vragen over warmte. Veilig slapen is van meer factoren afhankelijk dan alleen de dikte van een inbakerdoek.
De beste tip: Was de Pacco zo vaak mogelijk, dat maakt het katoen luchtiger en neemt het (nog) beter vocht op. Gebruik geen wasverzachter. Een nieuwe Pacco die volgens de wasvoorschriften is gewassen heeft een isolatiewaarde van 1.3 TOG. De Pacco Summer heeft een waarde van 1.0 TOG. Testinstituut ÜV Rheinland geeft de volgende aanwijzingen:

10-20 °C 2.0-3.5 TOG
21-23 °C 1.0-2.0 TOG
24-27 °C < 1.0 TOG

 

Behalve de omgevingstemperatuur is ook de luchtvochtigheid belangrijk. Nu is deze binnenshuis meestal redelijk stabiel en gemiddeld, maar een natte luier isoleert bijvoorbeeld minder dan een droge luier. In niet-ademende kleding kan je baby vochtig worden en van met een vochtig huidje koelt hij af, enzovoort.

Naarmate de Pacco vaker gewassen is, zal de isolatiewaarde nog wat verminderen. Lees meer in dit artikel: Warmte, warmtestuwing, TOG waarde en veilig slapen >>

Zorg voor een veilig opgemaakt bed, zorg ervoor dat jouw baby voldoende drinkt, maak geen stressvolle uitstapjes waarvan ze onrustig wordt (volgend jaar is alles weer gemakkelijker), bij twijfel kun je haar tempaturen als ze wakker is en je de inbakerdoek los maakt. Lees het artikel Inbakeren als het warm is >>

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Hallo, mijn zoon van 3

Hallo, mijn zoon van 3 maanden slaapt erg onrustig in de nacht. Ik wil inbakeren proberen omdat ik er goede verhalen over hoor. Hij is 6,5 kg. Welke inbakerdoek raad u mij aan?

Beste Hatice,Mijn advies is

Beste Hatice,
Mijn advies is de Pacco Plus Large. Deze inbakerdoek past vanaf 6 kg. Met een Plus doek kun je jouw zoontje inbakeren en t.z.t. ook stap voor stap het inbakeren weer afwennen door de armen een voor een vrij te laten.

Lees goed de gebruiksaanwijzing die bij de Pacco geleverd wordt. En bekijk het filmpje, de Plus doe je net zo aan als de basic Pacco doek:

Heb je nog vragen over inbakeren, stel deze aan de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau of kijk of een babyconsulent in jouw regio werkzaam is.

Vriendelijke groeten,
Sylvie Zuidam

 

Pacco zomerdoek

Beste heer/mevrouw,

voor mijn zoontje van 9 weken (maar 4 weken te vroeg geboren), heb ik een zomer inbakerdoek besteld vorige week (4-7 kg), in verband met de hoge temperatuur. Nu is het helemaal niet meer zo warm en vraag ik me af of ik hem nog wel nodig heb. Misschien is mijn zoontje al te groot voor de doek als het wederom zo warm is. Wat raden jullie aan qua doek om te gebruiken? Heb ik nog iets aan deze zomerdoek?

Groeten,
Chantal

Voor Chantal

Beste Chantal,
Jouw zoontje zal tot ongeveer 5 maanden (ongecorrigeerd) de Pacco Summer passen.
Voor afweging tussen standaard Pacco en Summer zie: http://www.pacco.nl/standaard-pacco-pacco-summer
Als je blijft twijfelen en de Summer zit nog nieuw in de verpakking dan kun je deze gerust terugsturen, voor informatie en adres zie: http://pacco.nl/wil-je-een-product-ruilen-retourneren
Is dit voldoende antwoord op jouw vragen?
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Hoi Sylvia,

Hoi Sylvia,

In mijn vorige bericht staat dat mijn zoon 5 weken is. Klopt niet, hahaha typfou. Onze zoon is 9 weken oud en we zijn met inbakeren met de pacco doek vorige week gestart. Ik zie zeker verbetering. Net als onze oudste zoon zien we een prikkelbaar en overgevoelig jongetje. De rust en regelmaat is voor ons zeker bekend. Maar ook onze jongste heeft reflux. De melk stroomt ook na 3 uur nog uit zijn mond. Hij overstrekt zich veel en is onrustig in zijn slaap wanneer de melk weer omhoog komt. Het inbakeren helpt hem om rustig te houden maar ook nu nog kan hij woest worden. Gelukkig zien wij steeds vaker dat we hem rustig weg kunnen leggen. Hij blijft dan vaak wel 45 min wakker! Om daarna pas in te slaap te vallen. Een spel pakt hij niets dus hij doet het wel op eigen kracht. Maar uiteindelijk is hij dan veel te lang wakker. Doe ik hem dan toch nog te laat naar zijn bed? Hij ligt er nu binnen een uur weer in. We soms is hij wel eerder moe maar dan houden we hem toch nog even overeind om zijn eten te laten zakken.
Op dit moment maakt hij overdag een keer een lange slaap van 3/4?uur. De andere slaapjes duren dan 50 min. Verlengen helpt niet. Als hij wakker is, wil hij eten. We passen de hoeveelheid melk dan aan, aan de tijd. Of is er toch niet iets anders dan ik kan doen?

Wakker in bed liggen - voor Amanda

Beste Amanda, het kan goed zijn dat jouw zoontje nog een poos wakker in bed ligt omdat hij over zijn slaap heen is. Dat kan ook de oorzaak zijn van overstuur raken. Hij is namelijk wel moe, maar kan niet in slaap komen. Je kunt het zelf ook hebben, moe zijn, maar niet in slaap kunnen komen.

Reflux is een lastige puzzel. Behalve rechtop houden, kun je met de jeugdverpleegkundige van het cb ook doorspreken of je een andere soort fles of speen of in een andere houding kunt voeden. Of een babyconsulent raadplegen. Groet, Sylvie

Zomerslaapzak hydrofiel

Beste Pacco medewerkers,

Ik vroeg mij af wanneer jullie de hydrofiele zomerslaapzakken weer op voorraad hebben in maat 110?

Ik hoor het graag,

Mvg, Katja vd Sluijs

We hopen deze maand

Beste Katja, we hopen hydrofiel maat 110 deze maand binnen te krijgen.

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Gestart met inbakeren

Hoi Sylvie,

Sinds een paar dagen zijn wij gestart met inbakeren. De eerste dag sliep onze zoon per slaapje ruim 3 uur. Wat een verschil was dat! De dag daarop leek de ochtend ook zo goed te gaan. Maar in de middag deed hij maar korte slaapjes van 50 min. Hij krijst als we hem in zijn bedje leggen. En raakt echt overstuur. Ik blijf dan even bij hem zitten. Uiteindelijk valt hij in slaap, maar niet op een ontspannen manier. Moeten we even door deze fase heen? Doe ik iets verkeerd? Moet ik hem oppakken als hij zo overstuur raakt?

Groet, Amanda

Meer informatie voor Amanda

Beste Amanda,
Goed reageren op het inbakeren en daarna lijkt het niet meer te werken, dat zien we heel vaak in de praktijk. Meestal gaat het om een oververmoeide baby die een dag of een paar dagen flink heeft bijgeslapen en voor zijn doen nooit zo uitgerust is geweest. Hij heeft ineens weer nieuwe kracht om zich tegen de slaap te verzetten. Ga niet twijfelen, maar blijf kijken naar zijn lichaamstaal en hou een vaste volgorde aan van slapen-voeden-wakker-slapen-voeden-wakker. Doe dit niet strak op de klok maar aan de hand van wat jouw baby laat zien.

Een uitgeruste en goed groeiende baby van 5 weken oud kan maximaal een uur wakker zijn inclusief de voeding. Daarom meteen voeden als hij wakker wordt, verschonen, boertje, knuffelen, etc. wat je gewend bent. Daarna paar minuutjes in de box en let dan goed op slaapsignalen. Baby moe? > naar bed.
Check of je de Pacco doek goed aan doet >>

Baby’s huilen, soms ook bij het in slaap vallen, maar als je het gevoel hebt dat je aan het doorzetten bent, lees dan eens dit blog: Inbakeren, een kwestie van doorzetten?

Als je goed kikt naar de lichaamstaal van jouw baby en de inbakerdoek zit goed, dan moet het inbakeren binnen enkele dagen tot een duidelijke verbetering leiden. Zo niet, vraag om raad bij de jeugdverpeegkundige van het consultatiebureau of bij een zelfstandig werkende verpleegkundige.
Groet, Sylvie

Hallo Sylvie,

Hallo Sylvie,

Onze zoon is morgen 5 weken. We bakeren hem al sinds de geboorte af en toe in, eerst met een hydrofielluier en sinds een paar weken met de Pacco. Echter zijn onrust werd toch steeds erger dus zijn we sinds een paar dagen consequent aan het inbakeren met de Pacco Piccolo. Overdag en 's nachts gaat het erg goed maar eind van de middag begint zijn onrust weer en wordt hij snel wakker (na 1 slaapcyclus) en valt dan moeilijk weer in slaap (15 min huilen) en vanaf daar gaat het van kwaad tot erger. Doordat hij zijn slaapje niet goed afmaakt, is hij nog niet hongerig genoeg om weer te drinken, maar houden we hem op is hij weer te moe om te drinken. Vervolgens is hij bij de volgende voeding (rond 19u) zo geprikkeld dat hij niet gaat slapen, maar een half uur tot een uur huilt. We willen het inbakeren graag consequent volhouden maar het is erg lastig om bij die zichtbare onrust niet toe te geven. Heb je tips om bij die avond onrust wat te doen? Bijvoorbeeld bij ons dragen in de draagdoek? Of doet dat juist het inbakeren teniet?

Baby vijf weken - voor Ellen

Beste Ellen,
Onrust aan het einde van de dag is voor een baby van vijf weken heel normaal. Als het in de ochtend en begin van de middag goed gaat, dan is het een kwestie van tijd. Meestal gaan de avonden pas in de derde levensmaand beter (vanaf 9 weken). En dan nog zit er wel eens een dag tussen waarbij het voor geen meter loopt. Hou je zoontje ’s avonds maar bij je en wees niet bang dat je het inbakeren of zijn ritme daarmee helemaal teniet doet. Elke dag kun je weer een begin maken met slapen-voeden-knuffelen-box-slapen-voeden-etc. En pas je binnen deze vaste volgorde aan, aan het tempo van je kindje. Kijk naar hem en naar zijn lichaamstaal, leer zijn hongersignalen en zin vermoeidheidssignalen kennen. Tip: https://www.facebook.com/slapenalseenbaby/

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Zomerslaapzak

Wanneer is de slaapzak 90cm in de kleur Taupe multi leverbaar? Ik wil er eentje in groen en eentje in deze kleur bestellen,maar doe dat liever tegelijk ivm de verzendkosten.
Alvast bedankt voor uw reactie

Taupe multi 90 cm

Beste Jessica,

We krijgen de taupe multi 90 cm helaas pas in mei binnen. Ik heb het doorgegeven aan Marleen, ze mailt jou zodra deze kleur/maat binnen is. Je kunt de eerste slaapzak bestellen met verzendkosten. En Marleen regelt t.z.t. dat je bij de taupe multi geen verzendkosten hoeft te betalen.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Pagina's

Reactie toevoegen