Warme kleertjes & pyjama's

Warme pyjama voor jouw baby, biologisch katoen, basic en comfortabel, fijn om in te slapen

Nieuw bij Pacco: Zachte & warme pyjama's voor baby's, peuters en kleuters.

Materiaal: 100% biologisch katoenen velours, dus heerlijk warm, zacht en ademend.

Bekijk alle kleding >>

Babydekens van katoen

Zachte babydekens voor in wieg of ledikant, 100% katoen, in diverse kleuren, effen of met ster, katoenen fleece of gebreide dekens.

Bekijk alle dekens >>

Inbakeren afbouwen met de Pacco Plus

Als het afbouwen van inbakeren niet lukt, komt dat omdat jouw baby gewend is geraakt aan het inbakeren. Heel logisch, maar geen paniek, je kunt inbakeren ook weer afleren. Als je dit stap voor stap doet, verloopt het afbouwen zonder stress. Met de Pacco Plus kun je baby's armen één voor één vrij laten.

Wanneer inbakeren afbouwen?

Baby’s die een aantal maanden in de Pacco hebben geslapen, hebben meestal een ritme in slapen en drinken. Dat hoeft niet precies op de klok te zijn. Als jij weet wat jouw baby aankan qua prikkels, als je aan hem ziet wanneer hij moe is en als jouw baby heeft geleerd om zelfstandig en ontspannen in slaap te vallen, kun je het inbakeren weer afbouwen. Dit lukt tussen 4 en 5 maanden meestal prima.

Het officiële advies is om baby’s vanaf 6 maanden niet meer ingebakerd te laten slapen vanwege het toenemend vermogen om naar de buik te draaien. Deze limiet kan voor stress zorgen als jouw kind in een slaapzak moeilijker in slaap valt of 's nachts weer vaker wakker wordt.

Wennen aan veranderingen

Baby’s zijn gevoelig, ook voor kleine veranderingen. Ze voelen het als ze ineens in een 'vreemde' slaapzak worden gelegd, reageren daarop door te gaan huilen of door drukke bewegingen en vallen dan moeilijker of niet meer in slaap. Lees meer in het blog Inbakeren afbouwen, wanneer en hoe >>

Pacco Plus

De ontwerpster van de originele Pacco doek heeft met de Pacco Plus een inbakerdoek ontwikkeld waarmee baby’s armpjes één voor één vrij gelaten kunnen worden om het inbakeren af te wennen.

De Pacco Plus Medium is geschikt voor baby’s vanaf 5 kg.
De Pacco Plus Large is geschikt voor baby’s vanaf 6 à 7 kg.
De Pacco Plus XL is geschikt voor baby’s vanaf 8 kg *

* Op het label staat vanaf 7 kg, maar wij vinden de XL pas goed passen vanaf 8 kg.

Vraag & antwoord Pacco Plus Medium, Large of XL? >>
(inclusief foto's en concrete voorbeelden)

Pacco Plus Medium: € 55,90
Pacco Plus Large: € 57,50
Pacco Plus XL: € 59,95

Naar de webshop >>

inbakeren afbouwen met de Pacco Plus, één armpje vrij
inbakeren afgebouwd met Pacco Plus, daarna vergelijkbaar met babyslaapzak
inbakeren afbouwen kan stapje voor stapje met de Pacco Plus
met de Pacco Plus kun je je baby inbakeren en daarna stapje voor stapje afbouwen

Reacties

Afbouwen

Beste sylvie
We zijn nu al een 1,5 week bezig met afbouwen, hij heeft nu 1 armpje uit de doek. (M'n zoontje is 4,5 maand) Het ging goed, maar nu ineens slaat hij steeds z'n speentje uit z'n mond waardoor hij overstuur raakt en niet in slaap kan vallen. (Ik hou nu steeds z'n armpje vast tijdens het in slaap vallen) Gek dat dat ineens gebeurt terwijl het dik een week wel goed ging. Hij is denk ik zeker nog niet aan toe om zijn tweede armpje eruit te slapen. is dit misschien een terugval? Gewoon doorzetten met het ene armpje eruit? Groetjes Leonie

Voor Leonie

Beste Leonie,
Draait je zoontje van rug naar buik?
(niet ingebakerd, als hij wakker is)
Zo ja, dan wel 1 armpje vrij laten en over niet al te lange tijd 2 armpjes vrij.
Zo niet, dan kun je beide armpjes weer inpakken en over plm. 2 weken weer een ‘frisse’ afbouwpoging doen.

V.w.b. speengebruik. Ook niet ingebakerde kinderen hebben rond deze leeftijd soms een moeizame periode omdat ze de speen uit hun mond halen.
Lees meer: Tot welke leeftijd geef je je baby een fopspeen?
Groet, Sylvie

Afbouwen

Dank je wel voor je reactie, nee hij kan nog nog uit zich zelf van rug naar buik draaien.
Ik had begrepen dat je vanaf 4 maanden moest beginnen met afbouwen. Maar nog even voor de duidelijkheid, zodra hij draait, dan pas 1 armpje?

Afbouwen tussen 4 en 6 maanden

Beste Leonie,
Het afbouwen is inderdaad vanaf met de nadruk op ‘vanaf’.
Als baby’s voor de 4 maanden draaien = meteen afbouwen.
Bij baby’s die nog niet draaien met 4 maanden, mag je even afwachten, maar bij 6 maanden moeten de armen vrij zijn.
Je hoeft er niet onnodig druk op te leggen.
Meer informatie: Tijd van inbakeren, tijd van afbouwen >>
Groet, Sylvie

Inbakeren afbouwen?

Hallo Sylvie,
Mijn zoontje werd tijdens een ziekenhuisopname ingebakerd (hij was toen 6 weken). Sindsdien bakeren we hem elk slaapje in. Aankomende vrijdag wordt hij 12 weken en we merken dat hij zich erg verzet tegen het inbakeren. Met name in bed. Hij beweegt zich wild en kreunt van ongenoegen. Overdag stopt hij vaak zijn handen in zijn mondje. Zou het kunnen dat we al moeten gaan afbouwen?

Groetjes, Tamara

Afbouwen bij 12 weken - voor Tamara

Beste Tamara,
Verzetten tegen inbakeren is helaas een vaag symptoom. Het kan ook betekenen dat jouw zoontje doordat hij groter en sterker is geworden en meer verzet tegen de slaap. In dat geval raad ik aan om met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau te bespreken waarom hij tegen de slaap verzet en hoe je voor meer ontspanning kunt zorgen.
Heeft hij een stabiel slaap-waakritme? Doet hij voldoende lange slaapjes? Dan zou ik zeggen: probeer eens of hij zonder inbakerdoek zelfstandig in slaap valt en kijk hoe lang hij dan slaapt.
Meer informatie over afbouwen >> 
Inbakeren afbouwen, wanneer en hoe? >> 

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Hoi,

Hoi,

Ik vraag me af of het niet beter is om meteen een Pacco afbouwdoek (Pacco plus) te bestellen, ipv een gewone Pacco inbakerdoek. De vraag is dus eigenlijk of er, afgezien van de prijs, andere voordelen aan de Pacco inbakerdoek zitten tov van de Pacco plus.

groeten,

Marie

Pacco of Pacco Plus

Beste Marie,

Als je wilt gaan starten met het inbakeren van je baby, weet dan, dat de standaard Pacco net iets steviger is. Dat zit met name in de binnendoek. Bij de Pacco Plus zitten er 'inkepingen' in de binenndoek zodat deze onder de oksels doorgelegd kan worden. Bij de standaard Pacco is het een rechte doek waardoor dit meer stevigheid biedt.

Soms red je het niet met een maat. Met name bij jonge baby's of baby's die heel hard groeien zie je dat. 

In de meeste gevallen zal er in de praktijk geen merkbaar verschil zijn tussen een Pacco en een Pacco Plus en kun je dus de best passende maat kiezen voor jouw kind. Dit laatste is wel heel belangrijk. Koop geen Pacco op de groei. Een inbakerdoek moet goed passend zijn, anders heeft het inbakeren geen of een averechts effect.
Is jouw vraag hiermee voldoende beantwoord?
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Hi, mijn dochter is 3,5 maand

Hi, mijn dochter is 3,5 maand, erg onrustig overdag, overactief, onrustige drinker maar drinkt wel goed, haar gewicht op dit moment is 6,8 en lengte 64 cm, bevallen in 15 min met knip op 2e perswee
Wij hebben 2 weken geleden op advies van vrienden pacco piccolo aangeschaft, het helpt wel veel, maar onrust is er nog steeds. Overdag kan ze maar niet in slaap vallen. Op schoot slaapt ze overigens uitstekend, zodra in bed leggen, wordt ze meteen wakker
Nu mijn vraag: zij kan sinds paar dagen de piccolo los krijgen waardoor ze niet fijn vindt liggen in piccolo. Wij willen een nieuwe doek kopen gezien piccolo tot 7 kilo gaat. Welke doek raad u ons aan gezien gewicht en lengte alsmede rekening houdend met afbouw
Indien u advies heeft nav hierboven horen wij dat ook graag, grt

Pacco Plus Large is een goede opvolger

Beste S.
Voor jouw dochter kun je het beste overgaan op de Pacco Plus Large. Deze doek kun je tot ongeveer 8 kg gebruiken met armpjes erbij in. Maar je zodra je wilt afbouwen, kun je ook al een armpje vrijlaten.
Groet, Sylvie

pacco

Goedemiddag,

Mijn zoontje is nu 8 mnd oud en kan niet zonder zijn pacco.. hij krijst alles aan elkaar en valt ook echt niet in slaap.. ik heb de pacco tot 7kg en dat weegt hij nu dus ook, daarnaast kan hij al van zn buik op zn rug rollen en andersom.. Gelukkig is het een rugslaper en probeerd hij dit nog niet in bed.. Overdag slaapt hij goed met een slaapzak aan, maar in de nacht dus totaal niet.. Wat kan ik het beste doen? Ik zou graag wat advies willen.. Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,
Mandy

Je kan ook nog aan de Snoozzz

Je kan ook nog aan de Snoozzz denken; https://www.snoozzz.com/nl/
Dan kan hij zich tenminste niet op zijn rug draaien. Mijn zoontje doet het daar erg goed op; is echt een beweger en probeert anders 's nachts alles uit. Je zou gaten in de inbakerdoek kunnen knippen om de onderste streng van de snoozzz erdoor te halen. Of zelfs zonder de inbakerdoek proberen. Wellicht heeft je zoon nodig om stil te kunnen liggen.

Snoozzz

Beste Maria en Mandy,

Een baby vastleggen wordt in Nederland afgeraden. Lees meer informatie over de Snoozzz op de website van het NCJ (Nederlands Centrum Jeugdgezondheid).

Pacco raadt - omwille van baby's veiligheid - nadrukkelijk af, om de Pacco inbakerdoek aan te passen of anders te gebruiken dan volgens de gebruiksaanwijzing!

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Pacco plus

Hallo,

Heb een vraagje over pacco plus hoelang moet ik mijn zoontje laten wennen met een armpje eruit?ben er sinds vandaag mee begonnen.Wanneer kun je met het 2e armpje beginnen?

Groetjes jacqueline

Pacco Plus - wanneer twee armen vrij?

Beste Jacqueline,
Dat is per baby heel verschillend. Jij kent jouw kind het beste dus ga verder met een volgende stap zodra jij denkt dat het kan.
Weet wel, dat veel ouders aangeven dat de stap naar 1 arm vrij doorgaans gemakkelijk verloopt en de volgende stap naar 2 armen vrij soms wat moeilijker. Baby's gaan dan nogal eens met hun handjes spelen :)
Blijf altijd combineren met een stevig opgemaakt bed. In een kort opgemaakt bed, mag je jouw baby toedekken tot zijn kin. Zijn armen dan wel bewegen, maar druk van laken/deken op zijn schouders geeft een baby toch extra rust.
Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Pacco plus

Mag je de pacco plus gebruiken als je kind een inenting heeft gehad?

Inenting

Beste Jacqueline,
Je mag je baby na een vaccinatie 24 uur niet inbakeren. De Pacco Plus met 1 of 2 armen vrij is misschien iets minder warm, maar ook dan geldt: zorg ervoor dat je baby zijn warmte kwijt kan, dus geen Pacco gebruiken. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Afbouwdoek

Goedemorgen,

Ik gebruik voor mijn zoontje vanaf zijn 2e week de pacco picollo. Meneer is er heel content mee ;-) en is inmiddels 8 weken. Het is een hele beweeglijk en druk mannetje die hier gelukkig enige rust in vindt. Nu wil ik al vast een afbouwdoek aanschaffen, zodat ik het maar in huis heb.. maar nu wou ik de pacco plus m aanschaffen... deze is vanaf 5kg... dat is wat hij nu weegt...dus over een week of 4 a 8 is hij logischerwijs al weer wat zwaarder.. is het dan beter die van 6 kg aan te schaffen ? En hoe lang kunnen ze daarna door gedragen worden ? Want als hij straks bij wijze van die van 5 of 6 heeft en hij is 4 weken later een opeens 7 kilo bijvoorbeeld...moet ik dan wederom een L aanschaffen ? Alvast bedankt!

Baby 8 weken, 5 kg, antwoord Pacco Plus

Beste Stephanie,
Fijn dat de Pacco goed werkt voor jouw zoontje. De Pacco Plus Large past vanaf 6 kg met twee armen erbij in. Als je de Large wilt gebruiken om af te bouwen, bedenk dan… dat 1 arm vrij meer ruimte in de doek geeft. Je wilt nog wel zijn andere armpje en lijfje stevig kunnen inpakken. Dus de Large is voor het afbouwen vanaf 6,5 kg geschikt.

Mijn advies voor jouw zoontje is op dit moment de Pacco Plus Medium. Maar je kunt gerust nog even doorgaan met inbakeren. Afbouwen op de leeftijd van 8 weken lukt waarschijnlijk niet. Baby’s krijgen vanaf ongeveer 3 maanden meer controle over hun lijfje en dan worden de bewegingen ook wat rustiger en gerichter. Dus… je kunt nu een Pacco Plus kopen, maar over een maand een Plus kopen is waarschijnlijk verstandiger. Als jouw kindje over een maand 6 kg is, kun je alsnog kiezen voor de Large. Als hij bij 3 maanden nog onder de 6 kg is, dan adviseer ik de Medium.

Is dit voldoende antwoord op jouw vraag? Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Pacco afbouwdoeken

Inmiddels ligt mijn zoontje in de Pacco medium plus, nog wel volledig ingebakerd. Toch ben ik minder te spreken over de plus dan de piccolo. Ik had, aangezien mijn zoon 6.5 kg is de L asngeschaft a 60 Euro. Mijn zoon zo strak mogelijk ingebakerd en vervolgens werd ik in de nacht wakker van een smakkende baby. Mijn zoontje zijn arm wassen uit de doek! Ik baker al vanaf week 2 in en heb alle richtlijnen goed gevolgd en toch komt mn zoontje los. Vervolgens maar een maat M gekocht. ..weer 60 euro en ook hier weet hij zich los in te krijgen ! Hij zit echt straks en zoals hoort en toch komt er een arm zo nu en dan volledig vrij. Heel vervelend voor ons allemaal hier thuis. Ik heb de binnenkant ook vergeleken en deze is anders dan bij de picollo ( vermoed ivm het systeem om af te kunnen bouwen ) maar sinds de plus er is is het enorm rotzakken hier en heb ik helaas weer een onrustig kindje zo nu en dan..spijtig

Pacco

Ik bouw ook nog niet af. Daar is hij nog niet aan toe namelijk... dus dat vind ik een bijzonder advies.of ik moet iets missen. Ik heb de plus gekocht zodat ik straks kan gaan beginnen met afbouwen zodra hij er aan toe is. Aangezien hij met zn 6 kilo niet meer in de picollo paste vandaar al de overstap. Maar hij ligt gewoon nog volledig in het doek

Pasvorm Pacco

Beste Stephanie,

Soms past de Pacco Piccolo nog een poosje als je de binnendoek (armendoek) 1 à 2 cm lager op de buitendoek plakt. Leg je zoontje tijdens het inpakken wel hoog op de doek zodat de Pacco er rondom de schouders zo uit ziet >>

Je kunt 1 van beide Plus doeken ruilen voor een Pacco Comodo. Dat is de ‘basic’ Pacco, dus net zo stevig als de Piccolo, maar dan een maat groter. Is dat een optie? De Pacco Comodo is geschikt voor baby's vanaf 7 kg, maar soms past deze ook eerder. Of je kunt tijdelijk de armendoek van de Piccolo combineren met de buitendoek van de Comodo. Groet, Sylvie  

Pacco afbouwdoeken

Dag sylvie

Nou ik heb alles geprobeerd met de piccolo maar hij is echt te klein.ze snijden dan op zn schouders want die liggen niet meer mooi. Mijn kind is vrij lang dus ook dat speelt mee met deze doek.... hem omruilen en lopen rotzakken met binnendoeken vindt ik aardig aangeboden maar is niet wat ik wil. Ik wassen zo blij met de 1e doek en nu is het gewoon enorm opletten... daarnaast heb ik de plus aangeschaft omdat deze vanaf 5 en 6 kg is en dus passend zou moeten zijn naar mijn en ook jullie inziens...dat hij dan toch los komt met zijn armen is gewoon gek en vervelend.... ook heb ik deze doeken aangeschaft omdat mijn zootje inmiddels 4 maanden is en lichte tekenen van willen omdraaien begint te vertonen en afbouwen dus wel op de loer ligt. Hoe geweldig ik de doeken ook vindt. ..goedkoop zijn ze niet en ze zijn het echt wel waard maar ook mijn portemonnee is een keer leeg na 2 piccolo en 3 plus gekocht te hebben. Hem omruilen voor een commodo en dan over 2 of 3 weken weer een plus kopen..verder is het geen kritiek en wellicht vinden wij straks onze weg ermee maar vervelend is het wel dat de doek zo verschilt

Telefonisch contact

Beste Stephanie,
Het spijt mij te lezen dat er op dit moment geen 100% afdoende mogelijkheid is te vinden. Als wij toch nog iets kunnen betekenen voor je, dan horen wij het graag. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Afbouwen

Goedemorgen,
Onze dochter slaapt sinds haar 8e week tot nu (4,5 maand) in een pacco. Sinds 3 weken in de pacco plus. Het is heel goed geflanst afbouwen van1 armpje vrij naar nu zelfs beide armpjes vrij. Dus leek een overgang naar een gewoon slaapzakje vanzelfsprekend. Dit is voor haar echter niet zo :) Na twee nachten gespook, heb ik haar toch weer in de pacco plus gedaan met beide armpjes vrij. Dit gaat weer perfect. Ik denk dat ze het strakke om haar romp prettig vind. Mijn vraag is; is de pacco plus ook nog lange tijd op deze manier (beide armen vrij, maar met dichtgevouwen binnendoek) te gebruiken of moeten we toch over niet al te lange tijd over gaan op een gewone slaapzak?
Dank voor je antwoord.
Groet,
Monique

Pacco Plus twee armen vrij

Beste Monique,

We horen het vaker, dat baby’s dat strakke gevoel fijn vinden. De Pacco Plus kun je vanaf deze leeftijd – met twee armen vrij - zonder problemen langere tijd gebruiken. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Onze zoon is nu 2 maand en

Onze zoon is nu 2 maand en vanaf week 3 ongeveer slaapt hij in de Swaddle me. We wilden overstappen op pacco ivm veiligheid en betere kwaliteit, maar afbouwen komt ook in zicht. Kun je de pacco plus ook eerst een paar weekjes als volledige inbakerdoek gebruiken en dan als afbouwdoek?
Groetjes Janine de Vries

Pacco Plus Medium - inbakeren & afbouwen

Beste Janine,

Met een Pacco Plus doek, kun je jouw baby inderdaad inbakeren en t.z.t. ook het inbakeren stap voor stap afbouwen. De Pacco Plus Medium is voor baby's vanaf 5 kg. De Pacco Plus Large voor baby's vanaf 6 kg. Koop de Pacco niet op de groei, deze maataanduidingen kloppen goed met de praktijk.
Groet, Sylvie

Welke maat

Ik baker mijn zoontje nu in met swaddle me, maar ik heb het gevoel dat hij er niet veel baad bij heeft. Ik wil dus nog even doorgaan met gewoon inbakeren en vanaf 4 maanden langzaam gaan afbouwen. Mijn zoontje is nu rond de 5800 gram en 11 weken oud, welke maat kan ik dan het beste aanschaffen een m of l .

Mvg, iris

Bij 11 weken en 5,8 kg moeilijk de 'beste maat aan te wijzen

Beste Iris,

Als de SwaddleMe niet helpt en je z.s.m. op de Pacco over wilt, is de Pacco Plus Medium waarschijnlijk de beste keuze. Een inbakerdoek moet goed passend zijn voor een goed effect.

Het staat je natuurlijk vrij om zowel de Medium als de XLarge te bestellen, te vergelijken en te passen. Als je beide maten in onze Pacco webshop koopt, krijg je het aankoopbedrag van de maat die je retourneert, weer teruggestort en het kost je alleen verzendkosten voor het retourneren. Zorg er wel voor dat je in dat geval de Pacco doek netjes weer opvouwt en retourneert, sorry klinkt een beetje streng misschien, maar dat is door onze ervaring met retouren. Meer informatie over ruilen/retourneren >>

Bekijk tijdens het passen het filmpje. Leg je baby hoog genoeg op de Pacco zodat het rondom de schouders fijn zit en je baby zijn hoofd vrij kan bewegen.
Zie hier >>
Of hier >>

Filmpje inbakeren met de Pacco doek >>

Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

S'nachts zonder pacco

Goedendag,

Wij gebruiken al sinds onze dochter 4 weken is de pacco inbakerdoek. Heel fijn heeft ons onrustige meisje echt nodig.
Ze is nu alweer 20 weken en sinds 4 weken slaapt ze overdag in een slaapzakje en dat gaat heel goed. Toen direct de stap ook gezet maat s'nachts maar dat was nog iets te vroeg. Sinds 2 weken hebben we nogmaals een poging gedaan en en gaat het beter. alleen sinds een week slaapt ze bijna niet meer. Ieder uur wordt ze wakker. En vinden we ook haar armpjes weer boven de lakentjes. Nu kan dit ook heel goed te maken hebben met een sprongetje/ ontwikkeling. Maar is het nu verstandig haar weer opnieuw in te bakeren? Of moeten we doorzetten in het slaapzakje.
Ze weegt ondertussen ook 7 kilo dus twijfel erg of ik niet de afbouwdoek moet aanschaffen. Maar ik vind het ook zonde als we straks weer opnieuw moeten proberen. Het is zo lastig omdat het alleen om de nacht gaat. Overdag doet ze het zo goed. Alvast bedankt voor je reactie.

Groetjes Marcella

Baby 20 weken - voor Marcella

Beste Marcella,
Als ze in de box of op een speelkleed nog niet rolt van rug naar buik, kun je haar voor de nacht nog weer even inbakeren. Misschien zijn de veranderingen in een te snel tempo gegaan. Ik ben zelf geen voorstander van ‘doorzetten’ en een sprongetjes zijn voor veel ouders ook vrij vaag. Gelukkig slaapt ze overdag goed.
Weet je zeker dat ze het in de nacht behaaglijk genoeg heeft? De nachten zijn nog best fris, zet niet de verwarming aan, maar als je toch iets nieuws koopt, kies dan bijvoorbeeld voor een zachte slaapzak met mouwen: http://pacco.nl/producten/baby-slaapzak-voor-herfst-winter-met-mouwen
Dat ze haar armpjes naar boven beweegt is natuurlijk normaal voor haar leeftijd. De armpjes maken nu (als ze niet te vroeg geboren is) op deze leeftijd niet meer die maaierige bewegingen. Langzaamaan krijgt ze controle over haar armen en handjes. Als een baby op deze leeftijd ‘druk’ doet, dan zit daar meestal onderliggende moeheid of overprikkeldheid onder.
Stevig onderstoppen en voldoende hoog toedekken (kort opgemaakt bed) is ook een goed idee: http://www.inbakeren.nl/blog/hoe-babybed-ledikant-kort-en-veilig-opmaken/
Succes. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Hallo,

Hallo,

Onze dochter is nu ruim 6 maanden en we zijn inmiddels aan het afbouwen met inbakeren. 1 armpje ging goed, maar de stap naar slaapzak was drama! Na nachten huilen hebben we weer de inbakerdoek gebruikt.
Nu laten we nog steeds 1 armpje vrij, maar dit is steeds hetzelfde armpje. Ik kan op internet niet vinden of we dit moeten afwisselen met het andere armpje. En wat is daarna een slimme keuze? 2 armpjes vrij, maar dus wel de doek strak om haar romp of (weer) overstappen naar een (dikke?)slaapzak?
Groetjes Evelien

Kleine stapjes

Beste Evelien,
Ik hoor vaker dat de overgang naar 2 armpjes vrij niet in een keer soepel gaat. Ik zou jouw dochter nu even weer met 1 arm vrij laten slapen, tijdens alle slaapjes. Afwisselen met welke arm vrij, beter van niet. En daarna weer een frisse poging met 2 armpjes vrij. Lees intussen dit artikel: http://www.inbakeren.nl/inbakeren/afbouwen/
Twee armpjes vrij in dezelfde doek kan helpen, dat geeft dan hetzelfde gevoel. Overgang naar twee armpjes vrij én een ander product is voor sommige kinderen teveel verandering, kleine stapjes werken dan beter.
Is dit voldoende antwoord op jouw vraag? Groet, Sylvie

Ja zeker! Bedankt voor de

Ja zeker! Bedankt voor de informatie. We hebben haar nu inderdaad weer in de inbakerdoek met 1 armpje vrij. Willen dat nog even zo laten en dan gaan we binnenkort de volgende stap proberen. Hopelijk lukt het dit keer wel.
Nogmaals bedankt.

Evelien

Welke maat pacco

Goedemorgen ,

Even een vraag , mijn zoontje is 3 maanden , 7,5kg en 63 cm en de pacco piccalo word wat strak. Ik heb geprobeerd hem in een slaapzak je te laten slapen maar hij word dan gauw weer wakker door zijn armpjes. Nu wil ik een nieuwe doek kopen die ik nu nog kan gebruiken voor het inbakeren en straks ook voor het afbouwen .
Welke maat adviseren jullie ? De L of XL.

Het is een forse baby :)

Groetjes Sandra

Forse baby van 3 maanden - voor Sandra

Beste Sandra, ik begrijp jouw twijfel. En eerlijk gezegd is het - zelfs voor mij als ontwerper van de Pacco - moeilijk om met zekerheid te zeggen welke maat nu het beste is. De overgang van een Pacco Piccolo naar een Pacco Plus XL is meestal te groot. Ik raad jou aan om zowel de Large als de XL te bestellen en beide te passen en dan een van deze doeken weer retourneren (lees meer over retourneren). Zodra je een bestelling hebt gedaan, zal ik mijn collega Marleen op de hoogte stellen zodat zij de verzendkosten van de retournering verrekent bij het terugstorten van het aankoopbedrag. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Afwennen

Dag Sylvie,

Wij willen gaan beginnen met het afwennen dmv één voor één de armpjes buiten de doek te laten. Nu ligt mijn dochter nog in een wiegje, maar dat begint krap te worden. Is het beter om haar eerst te laten wennen aan het slapen zonder Pacco, of kunnen we het direct proberen in een ledikantje? Ze sabbelt graag op haar handje en daar wil ik haar de kans voor geven, maar het gevolg is wel dat ze soms tegen de spijlen van het wiegje komt en wakker schrikt. (althans, dat was het grootste probleem tijdens nachten waarin we haar niet konden inbakeren na vaccinaties). Misschien helpt het als ze wat meer ruimte heeft?

Een voor een - voor Kim

Veel baby’s hebben moeite met veranderingen. Dan kun je beter stap voor stap doen dan 2 veranderingen in een keer. Mijn advies is om haar eerst ingebakerd in haar ledikant te laten slapen. Wie weet gaat dat zonder problemen en dan kun je ook aan het afbouwen.
Een tip: maak haar ledikant kort en goed strak op. Op zo’n manier dat ze het niet los kan trappelen. Dat helpt ter ondersteuning van het afbouwen. Ze kan haar vrije armpje straks wel onder de deken vandaan halen, maar de druk op de schouders geeft toch rust. In een kort opgemaakt bed mag je een baby tot over de schouders toedekken. Meer informatie >>

En Pacco heeft ook speciale lakens die in combinatie met een stevige deken niet los kunnen. Hoe oud is je dochter? De ledikantlakens zijn even breed, maar voor baby's vanaf 6 maanden hebben we maat 'extra lang' dus als ze tegen de 6 maanden is, adviseer ik je die. Succes!! Groet, Sylvie 

 

TinyNanny

Goedendag,

Sinds dat onze zoon 5 weken oud is slaapt hij met behulp van de TinyNanny. Niet in de foetushouding maar met de armpjes strak langs het lichaam. Dit gaat heel goed.
Echter de doek wordt nu te klein. Hij is inmiddels 4 maanden (bijna 17 weken), bijna 6 kilo en zo'n 61 cm.
We proberen hem nu te laten wennen aan het slapen in een gewone slaapzak en in de nachten gaat dit vrij aardig (wel wordt hij veel vroeger wakker dan eerst en is hij wel onrustiger), echter overdag lukt het nog niet.
Nu is mijn vermoeden dat de overstap toch te groot is. We proberen wel strak onder de dekens te stoppen, met de armpjes langs het lichaam. Echter binnen een mum van tijd heeft hij de armpjes weer boven de dekens.
Wat is eventueel een goed alternatief?

Diverse opties - voor Gerda

Beste Gerda,
Een alternatief is de Pacco Plus Medium. Maar gezien zijn leeftijd dan wel met 1 arm vrij. Met de Pacco kun je zijn andere armpje en lijfje nog stevig inpakken.
Een baby haalt 1 of 2 vrije armpjes altijd onder de dekens vandaan, maar als je jouw zoon in een kort opgemaakt bed legt, mag je hem wel toedekken tot over zijn schouders, tot zijn kin. De druk op zijn schouders en de aanraking van stof tegen de kaaklijn geven rust. Lees meer >>
Daarin lees je ook over het matrozenbedje, misschien is dat een optie, zeker als hij onder de deken vandaan hupst richting het hoofdeinde.
Groet, Sylvie

Pacco plus medium

Hallo Sylvie,
Bedankt voor je reactie. Nog wel n vraagje. Is de medium qua maat ook goed om eventueel eerst nog wel volledig in te bakeren, mocht blijken dat met 1 armpje vrij, het slapen echt nog niet wil lukken?
En hoe lang kunnen we ongeveer met deze doek doen qua maat om onze zoon nog ingebakerd (al dan niet met 1 arm vrij) te laten slapen?

Krampjes

Beste Sylvie

Onze dochter is nu bijna 12 weken
En ze heeft vanaf haar 2e week ontzettende last van heftige krampjes.
We zijn al bij kinderarts en osteopaat geweest maar die kunnen niets medisch vinden. We hebben infacol en sab simplex geprobeerd maar ook weinig verschil.

Slapen met de krampjes is vreselijk. Doet ze amper (en wij ook) want ze wordt er steeds wakker van. Waardoor ze extreem oververmoeid is

we willen nu beginnen met inbakeren
Is dit met 12 weken niet te laat?
Mag je wel inbakeren met krampjes?

Alvast bedankt

Stéphanie

Inbakeren vanaf 12 weken en bij krampjes - voor Stéphanie

Beste Stéphanie,
Amper slapen is heel, heel zwaar. Een baby van 12 weken inbakeren (met een goede doek zoals de Pacco) kan nog prima en krampjes zijn geen reden om het niet te doen.
Maar… alleen een inbakerdoek gaat het niet oplossen. Jullie hebben meer nodig. Ik raad jullie aan om een goede professional te raadplegen. Eerst alles samen op een rijtje zetten. Iemand die bij jullie thuis komt en net zo lang puzzelt tot er stapjes uitrollen die jullie kunnen maken naar verbetering. Inbakeren kan daar een onderdeel van zijn. Een goede prof kan de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau zijn, maar het zal me niet verbazen als deze in jullie situatie geen verschil heeft weten te maken, anders was dat al wel gebeurd. Als het goed is, zijn jullie al een paar keer op cb geweest.

Tegenwoordig is er ook een fijne groep van professionals die werken vanuit een eigen praktijk, verpleegkundigen met veel ervaring, juist bij baby’s die een puzzel zijn en ouders die al diverse professionals gezien hebben. Kijk of er een babyconsulent bij jullie in de buurt werkzaam is: www.babyconsulentennederland.nl 

Zo niet, mail mij op sylvie@pacco.nl waar jullie wonen. Ik heb een groot netwerk, wellicht kan ik jullie een naam doorgeven van iemand bij wie jullie in goede handen zijn. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Pacco plus

Ik overweeg te starten met afbouwen van het inbakeren. Ze begint nu een beetje te oefenen met zij draaiing en dat geeft mij het signaal niet te lang te wachten. Onze dochter is nu 13 maanden en ligt nu 7 weken in de piccolo. Ze weegt 6 kilo. Is de medium dan de beste keuze?

pasvorm pacco plus medium

Hi,

idd bedoelde ik 13 weken...:-). Ik heb de medium inmiddels gekocht en gepast maar de buitenzak is veel te groot! Die kan ik niet sluiten.
Ik heb de zak gekocht bij de Prenatal (ik had legio bonnen) en op de zak zelf staat Pacco Piccolo 4-7 kg. Maar onze dochter van 6 kilo (een armpje eruit) verzuipt erin.

Hoe kan dit want deze zou toch gewoon moeten passen voor een normale baby van 59 cm?

Beste Nienke, we ruilen deze Pacco om

Beste Nienke,
Dat de Pacco Plus Medium een label heeft met Piccolo klopt niet. En de maat klinkt ook heel vreemd.
Wil je mijn collega Marleen jouw adres en telefoonnnummer mailen? Dat kan naar marleen@pacco.nl

Dan zorgen wij ervoor dat je een goede Pacco Plus Medium krijgt. We voegen een gefrankeerde retourenvelop toe omdat ik de Pacco die je nu hebt, zelf even wil zien. Als deze niet klopt moet deze uit de roulatie, om verdere verwarring te voorkomen. Vriendelijke groeten, Sylvie Zuidam

Pagina's

Reactie toevoegen